Verduurzamen wordt door De Woningraat versneld

We merken dat veel van onze huurders zich zorgen maken over de hoge prijzen voor energie. Het probleem van de hoge energieprijzen kunnen we niet wegnemen. We willen je graag informeren over wat we wel kunnen.

Belangrijke acties van De Woningraat zijn;

  • Versneld isoleren
  • Het plaatsen van zonnepanelen
  • Huurders voorzien van goede informatie

Sneller isoleren

Gemiddeld staan onze woningen er goed bij. Het gemiddelde energielabel is B. Hiermee voldoen we aan de doelstellingen die landelijk zijn afgesproken. Een mooie uitgangspositie, die we al in 2021 bereikt hebben. We hebben het dan wel over het gemiddelde. Er zijn nog woningen die nog niet goed geïsoleerd zijn. In 2020 zijn we gestart met het versneld isoleren van deze woningen.

In onze ondernemingskoers hebben we vastgelegd dat we in 2025 geen eengezinswoningen meer hebben met een energielabel E of slechter. Ondertussen hebben we deze doelstelling al bijna behaald. Dus we gaan door. Ook appartementen gebouwen met een energielabel van E of slechter worden aangepakt. Het afgelopen jaar zijn de eerste isolatiewerkzaamheden hiervoor al uitgevoerd.

Zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is een mooie optie voor huurders om hun energielasten te verlagen. Al vanaf 2015 werken we hiervoor samen met Wocozon. Wocozon is een stichting zonder winstoogmerk, speciaal bedoeld voor huurders van woningcorporaties. De afgelopen tijd hebben we flink wat aanmeldingen gekregen van huurders om zonnepanelen te plaatsen. Op www.dewoningraat.nl staat hierover meer informatie.

Bewoners informeren en doorverwijzen

De bewoners van onze huurwoningen goed informeren zien we als belangrijke taak.

  • In ons huurdersblad besteden wij regelmatig aandacht aan het besparen van energie en geven we informatie over waar je terecht kunt als je problemen ervaart.
  • We gaan ook naar onze huurders toe om ze te informeren. De komende tijd houden wij bijeenkomsten voor huurders met een gemeenschappelijke stookinstallatie. We willen deze huurders goed informeren. De bewoners ontvangen een uitnodiging voor de bijeenkomsten.
  • We werken samen met de gemeente, zodat we huurders goed kunnen informeren over geldende regelingen zoals de eenmalige energievergoeding.
  • Ook voor huurders die (dreigen) in de problemen te raken, trekken wij samen met de gemeente op. Zodat onze bewoners goed worden doorverwezen.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt