Overweldigend aantal reacties verhuur appartementen Wijngaardstraat

Tot 14 september was het voor geïnteresseerden mogelijk om via WoningNet regio Utrecht te reageren op de appartementen van de Wijngaardstraat in Oudewater. We hebben ruim 600 reacties ontvangen. Kandidaten die verbonden zijn aan gemeente Oudewater krijgen voorrang bij de verhuur.

Veel interesse in de appartementen

Er is sprake van een grote vraag naar sociale huurwoningen. Dat is ook bij deze appartementen weer goed te merken. Op de tweekamerappartementen is 276 keer (76 uit Oudewater) gereageerd en op de driekamerappartementen zijn 377 (97 uit Oudewater) reacties binnengekomen.

Het is mooi om te zien dat er veel interesse is van woningzoekenden om te wonen in dit mooie nieuwe gebouw. Aan de andere kant zijn er maar 21 appartementen die we kunnen verhuren. Dat betekent dat we veel mensen teleur moeten stellen.

Door het realiseren van meer woningbouw hopen we meer woningzoekenden te kunnen helpen aan een woning.

In Oudewater werken we nog op diverse locaties aan het ontwikkelen van nieuwe woningen. Hopelijk kunnen we op korte termijn beginnen met de bouw op de locatie Schuylenburcht. De plannen hiervoor liggen klaar voor behandeling in de Gemeenteraad. Hier worden 69 appartementen verdeeld over een aantal gebouwen gerealiseerd. Verder werken we aan de ontwikkeling van appartementen op de locatie Oranjepark II. Op deze plek is ruimte voor ongeveer 29 appartementen. De eerste tekeningen worden binnenkort gedeeld met de buurtbewoners.

Zorg alvast dat je ingeschreven staat bij WoningNet

Wil je op termijn gaan verhuizen? Of ben je geïnteresseerd in een appartement op de locatie Schuylenburcht of Oranjepark II. Zorg dan alvast voor een inschrijving bij WoningNet regio Utrecht. Klik hier voor meer informatie over inschrijven.