De start bouw van 69 appartementen Schuylenburcht is gevierd

Op 21 december is het startsein gegeven voor de bouw van 69 appartementen en een ontmoetingsruimte. Dit hebben we gevierd met genodigden en buurtbewoners door het boren van een feestpaal.

Op 21 december is de feestpaal is geslagen door Marieke Teitink, directeur-bestuurder van De Woningraat.

Het was mooi om de start van de bouw te vieren. Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen. Een goed voorbeeld hiervan was het aantal reacties op de 21 nieuwbouwappartementen aan de Wijngaardstraat. Ruim 600 lokale inschrijvingen voor 21 appartementen! Daarom is het erg belangrijk dat deze 69 appartementen gebouwd worden.

Het heiwerk wordt in januari afgerond

Eind november is het heiwerk begonnen. De verwachting is dat deze werkzaamheden begin januari 2023 klaar zijn. Daarna start de aannemer Bolton Bouw met het maken van de fundering en de begane grond vloer.

De eerste globale planning is dat alle gebouwen klaar zijn halverwege 2024

De appartementen worden in fases opgeleverd. We verwachten dat na de zomer van 2024 de laatste bewoners kunnen verhuizen naar hun nieuwe appartement.

De meeste appartementen worden verhuurd via WoningNet regio Utrecht

Daarnaast worden 25 appartementen als zorgwoningen toegewezen via de wachtlijst van de Wulverhorst. Er is nu nog geen definitieve planning wanneer de verhuur start. We gaan hiervoor een aankondiging plaatsen in de IJsselbode en op onze website. Belangrijk is wel om alvast ingeschreven te staan bij WoningNet regio Utrecht. Alle appartementen worden in de sociale sector verhuurd.

Informatie over de verhuur volgt in 2023

De bouw is nu begonnen. Dat betekent dat we ook de verhuur gaan voorbereiden. In 2023 gaan we uitgebreid informeren over de verhuur. We maken bijvoorbeeld een informatieboekje over het project.

Heb je al vragen over inschrijven bij WoningNet? Kom dan langs op 24 januari van 9.00 uur tot 12.30 uur

We kunnen ons voorstellen dat je al vragen hebt, bijvoorbeeld over inschrijven bij WoningNet. Op 24 januari organiseren we een inloopochtend bij ons op kantoor aan de Kapellestraat 19. Je bent tussen 9.00 uur en 12.30  uur van harte welkom om langs te komen en vragen te stellen. Onze verhuurmedewerkers helpen je graag verder. Aanmelden is niet nodig.

Lukt het niet om dan langs te komen. Bel of e-mail ons gerust op 085 – 210 19 10 of info@dewoningraat.nl.