Reageren op een huurwoning

Ben je op zoek naar een sociale of vrije sector huurwoning? Reageer dan op het woningaanbod op de website WoningNet regio Utrecht. Hier vind je dagelijks nieuw aanbod. Om te kunnen reageren heb je een inschrijving als woningzoekende nodig.

Veel gevraagd over Reageren op een huurwoning

Hoe kan ik reageren op een woning?

Op de website van WoningNet regio Utrecht kan je het actuele aanbod van sociale huurwoningen met een netto huur tot 752,33 per maand vinden. Op deze website vind je huurwoningen van corporaties in de Regio Utrecht. Met de optie aanbevolen woningen' kan je de zoekopdracht beter afstemmen op jouw woonwensen. Iedereen die is ingeschreven bij WoningNet regio Utrecht kan een gratis abonnement nemen op het Digizine, een persoonlijke digitale woningkrant met het aanbod van sociale huurwoningen in de Regio Utrecht. Appartementen in het Oranjepark in Oudewater zijn eigendom van Habion en worden verhuurd door MVGM. Via de website https://ikwilhuren.nu/ worden deze appartementen (als een appartement beschikbaar komt) te huur aangeboden. Op deze website kan je een interesseformulier invullen zodat je op de hoogte gehouden wordt.

Ik heb gereageerd op een woning maar ik wil mijn reactie verwijderen. Kan dat?

Je mag maximaal twee actuele reacties hebben. Dit zijn reacties op woningen waarvan de reactietermijn nog niet is verstreken. Heb je twee actuele reacties, maar zie je een interessantere woning? Dan kan je een actuele reactie intrekken en opnieuw reageren. Na het sluiten van de reactietermijn kan je jouw reactie niet meer intrekken. Is de reactietermijn van een van je actuele reacties verstreken, dan is het weer mogelijk om op een nieuwe woning reageren.

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe zie ik op welke plek ik ben geeindigd?

Log in op WoningNet regio Utrecht en klik op Mijn reacties en vervolgens op Actuele reacties of Lopende reacties. Hier zie je welke reacties op sociale huurwoningen zijn vastgelegd. Als je reageert op vrijesectorhuurwoningen krijg je automatisch een e-mail ter bevestiging van je reactie. Je kunt deze reactie niet terug zien via Mijn reacties. Wil je meer informatie over je reacties op vrijesectorhuurwoningen, neem dan contact met ons op.

Ik heb gereageerd op een woning. Wanneer hoor ik iets?

Je kan voor meerdere woningen tegelijk een aanbieding ontvangen. Als je interesse hebt in een van onze woningen en je bent de eerste kandidaat, mag je jouw documenten inleveren voor de controle. Zodra je de e-mail Aanleveren documenten ontvangt van een woning betekent dit dat je de eerste kandidaat bent, dat je zelf je interesse hebt doorgegeven en dat je met deze woning verder gaat. Vanaf dat moment is je inschrijving geblokkeerd, kan je tijdelijk niet op ander aanbod reageren en geen andere aanbiedingen krijgen. Ook niet als je voor deze andere woning ook de eerste kandidaat bent en de uitnodiging voor bezichtiging al hebt ontvangen.

Mag ik op meerdere woningen tegelijk reageren?

Je mag maximaal twee actuele reacties hebben. Dit zijn reacties op woningen waarvan de reactietermijn nog niet is verstreken. Is de reactietermijn van een van je actuele reacties verstreken, dan kan je weer op een nieuwe woning reageren. Naast deze reacties kan je onbeperkt reageren op vrijesectorhuurwoningen.