Regeling voor huurders met blokaansluiting (i.v.m) hoge energieprijzen

Deel je de aansluiting voor gas met andere huurders in je gebouw? Dan geldt het prijsplafond niet voor jou. De overheid komt daarom met een andere maatregel: de regeling tegemoetkoming blokaansluiting. Dit betekent dat je op een andere manier een vergoeding krijgt voor de hoge energieprijzen.

We zijn blij dat er nu ook voor bewoners met blokaansluitingen meer bekend is. Dit helpt onze huurders de energierekening beter betaalbaar te houden. Helaas zijn nog niet alle gegevens van de regeling bekend. Hierdoor kunnen we nog niet zeggen hoeveel vergoeding je krijgt, wanneer je dit krijgt, en hoe we dit met je verrekenen. Als we dit wel weten, ontvang je een bericht van ons.

Meer weten? Op de website van de Rijksoverheid lees je meer over de hoogte van het bedrag voor de regeling.

Veel gevraagd over Regeling voor huurders met blokaansluiting (i.v.m) hoge energieprijzen

Welke vergoeding krijg ik vanuit de regeling blokaansluiting? Ik heb een gedeelde aansluiting voor gas/warmte en een eigen aansluiting voor elektriciteit

Algemeen

Het prijsplafond geldt alleen voor je elektriciteitsaansluiting. Je ontvangt hiervoor de vergoeding via je energieleverancier. Ook krijg je 2x €190 als compensatie voor de hoge prijzen in november en december 2022. Dit krijg je van je energieleverancier, of hebt dit al gekregen.

Het prijsplafond geldt niet voor je gas/warmte-aansluiting. In plaats daarvan krijg je een vergoeding via de ‘tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen’. Je krijgt de vergoeding hiervoor via ons. We weten nog niet hoeveel dit is, wanneer je dit krijgt, en hoe we dit met je verrekenen.

Hoe en wanneer krijg ik de vergoeding van de regeling voor huurders met een blokaansluiting?

Algemeen

De vergoeding is voor de periode 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023. Als alle gegevens van de regeling bekend zijn, kunnen we bekijken hoe en wanneer we dit met onze huurders verrekenen. Je krijgt dan bericht van ons.

Hoeveel vergoeding krijg ik bij de regeling voor huurders met een blokaansluiting?

Algemeen

We weten nog niet hoeveel je krijgt, omdat we nog niet weten hoe de regeling per huurder uitpakt. Als alle gegevens van de regeling bekend zijn, kunnen we het berekenen per huurder. Je krijg dan bericht van ons.

Wordt mijn voorschotbedrag nu verlaagd i.v.m. de regeling blokaansluiting voor huurders?

Algemeen

Je betaalt iedere maand een voorschot aan ons. Dit is een schatting van je verbruik. Ieder jaar krijg je voor 1 juli de eindafrekening van de servicekosten van het vorige

kalenderjaar. Daar staat op hoeveel je echt hebt verbruikt. En of je moet bijbetalen, of geld terugkrijgt. Als het nodig is, passen we daarna je voorschot aan.

We kunnen door de hoge energieprijzen je vooorschot helaas niet verlagen.

Als ik verhuis, krijg ik dan nog compensatie vanuit de regeling blokaansluiting voor huurders?

Algemeen

Als je verhuist naar een andere woning krijg je compensatie voor het deel van 2023 dat je in je woning met blokaansluiting hebt gewoond.