Jaarlijkse huuraanpassing

Ieder jaar passen wij op 1 juli de huurprijzen aan, waarbij wij ons houden aan de richtlijnen van de overheid. Je ontvangt altijd voor 1 mei een brief met de nieuwe huurprijs.

Wil je weten hoe het zit met de jaarlijkse huurverhoging en hoe je huursubsidie aanvraagt? Lees het in de Huurkrant. Ben je het niet eens met de huurverhoging? In de Huurkrant staat ook hoe je bezwaar kunt maken.

Veel gevraagd over Jaarlijkse huuraanpassing

Wanneer wordt de jaarlijkse huuraanpassing doorgevoerd?

De huuraanpassing wordt jaarlijks per 1 juli doorgevoerd. Meer informatie over bijvoorbeeld huurtoeslag en bezwaarprocedure kun je lezen in De Huurderskrant 2021

Wanneer ontvang ik bericht over de jaarlijkse huuraanpassing?

Je ontvangt twee maanden voor de huuraanpassing schriftelijk bericht van ons.

Wat is de hoogte van de jaarlijkse huuraanpassing?

De overheid bepaalt jaarlijks de grenzen waar binnen de huur aangepast mag worden. Je krijgt uiterlijk 2 maanden voor de huuraanpassing persoonlijk bericht van ons.

Ik ben het niet eens met de jaarlijkse huuraanpassing. Kan ik bezwaar maken?

Je gebruikt het bezwaarformulier van de Huurcommissie en voegt daar waar nodig bijlagen aan toe. Kijk voor informatie op www.huurcommissie.nl. Je kunt het formulier ook bij ons aan de balie ophalen. Wij moeten het bezwaar voor 1 juli binnen hebben.

Mijn huur is door de huuraanpassing boven de huurtoeslaggrens gestegen. Heb ik nog recht op huurtoeslag?

Kom jouw huur door de jaarlijkse huuraanpassing boven de maximale huurtoeslaggrens? Als je in de maand ervoor huurtoeslag kreeg voor de woning, houd je recht op huurtoeslag. Je moet dan nog wel voldoen aan alle andere voorwaarden voor huurtoeslag.

De gegevens waar jullie de jaarlijkse huuraanpassing op hebben gebaseerd kloppen niet. Wat kan ik doen?

Je gebruikt het bezwaarformulier van de Huurcommissie en voegt daar waar nodig bijlagen aan toe. Kijk voor informatie op www.huurcommissie.nl. Je kunt het formulier ook bij ons aan de balie ophalen. Wij moeten het bezwaar voor 1 juli binnen hebben.

Moet ik na de jaarlijkse huuraanpassing zelf mijn huurtoeslag wijzigen bij de Belastingdienst?

Wij geven de huurverhoging door aan de Belastingdienst. De Belastingdienst past je huurtoeslag pas aan na de definitieve berekening. Wel raden wij je aan om te controleren of dit goed is verwerkt bij de Belastingdienst.

Moet ik na de jaarlijkse huuraanpassing zelf de hoogte van mijn huurbetaling aanpassen?

Wel als je zelf de huur overmaakt. Als je de huur betaalt via een acceptgiro of een automatische incasso, passen wij het bedrag aan.