Eenmalige huurverlaging 2021

Huurders van een sociale huurwoning met een laag inkomen en een hoge huur kunnen in 2021 eenmalig een huurverlaging krijgen. Dit heeft de regering vorig jaar bekend gemaakt.

Dat is goed nieuws voor onze huurders en wij zetten ons daar graag voor in.
Alle huurders die hiervoor in aanmerking kwamen hebben voor 1 april van ons bericht gekregen.  Is jouw inkomen na 2019 gedaald? Misschien kom je dan ook in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging. Tot 31 december 2021 kan je hiervoor een aanvraag doen. Klik hier om de aanvraag te doen.

Veel gevraagd over Eenmalige huurverlaging 2021

Wanneer kom ik in aanmerking voor huurverlaging in 2021

Huurders die zelf huurverlaging aanvragen moeten aantonen dat hun huishoudinkomen in de zes maanden vóór het verzoek is gedaald tot 50% van de inkomensgrens uit de inkomenstabel.

Inkomenstabel

Het inkomen van kinderen tot 27 jaar telt niet mee. Je kunt dat aantonen met salarisstroken, uitkeringsspecificaties of een verklaring van de boekhouder als je ZZP-er bent. Ook heb je een verklaring nodig van de actuele samenstelling van het huishouden (hoeveel mensen er op uw adres wonen). Die verklaring kan je opvragen bij de gemeente.

moet ik mijn nieuwe huur zelf doorgeven aan de belastingdienst?

Ja. Je moet voor de huurtoeslag de nieuwe huur en het eventuele gewijzigde inkomen doorgeven aan de Belastingdienst/Toeslagen. Dit voorkomt dat je later terug moet betalen. Doorgeven kan digitaal via https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/toeslagen. De Woningraat geeft binnen drie weken na ingang van de huurverlaging uw nieuwe huur ook door aan de Belastingdienst.