Reparatieverzoek

Je kunt een reparatieverzoek doen bij een gebrek of een storing aan jouw woning of woongebouw. Een reparatieverzoek kun je hier direct indienen. Je kunt een reparatieverzoek ook telefonisch, 085-210 1910 melden. Ook als het een spoedreparatie betreft bel je dit telefoonnummer.

Welke reparaties zijn voor onze en welke zijn voor uw rekening?

Raadpleeg het Onderhouds ABC wanneer je precies wilt weten of de uitvoering en/of kosten van een bepaalde klus voor jouw rekening of van De Woningraat komen.

Veel gevraagd over Reparatieverzoek

Er is iets stuk in mijn woning. Hoe meld ik een reparatie bij jullie?

Algemeen

Vervelend dat er iets kapot is in of aan je woning. Soms repareer je dit zelf, in andere gevallen kun je het door De Woningraat laten maken. In dit kun je vinden of een reparatieverzoek jouw verantwoordelijkheid is of van De Woningraat. Een reparatieverzoek kun je hier direct indienen. Je kunt een reparatieverzoek ook telefonisch, 085-210 1910 melden.

Hoe meld ik een reparatie die spoed heeft in de avond of in het weekend?

Algemeen

Voor spoedeisende reparaties zoals brandschade, waterschade, stormschade of inbraakstade, belt u naar De Woningraat 085-210 1910. Buiten kantooruren word je doorverbonden met onze Wachtdienst.

Ik heb een reparatie gemeld en een afspraak met de monteur gemaakt. Nu wil ik de afspraak verzetten. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Als je een afspraak wilt verzetten kun je het best telefonisch contact opnemen met De Woningraat, de medewerkers kunnen de afspraak dan voor je verzetten. Het telefoonnummer is 085-210 1910

Ik heb een reparatie gemeld en een afspraak met de monteur gemaakt. Nu wil ik de afspraak afzeggen. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Als je een afspraak met een monteur wilt afzeggen dan kun je het best telefonisch contact opnemen met De Woningraat 085-210 1910.

Ik heb een reparatie gemeld en een afspraak gemaakt met de monteur. De monteur is niet op de afgesproken tijd aanwezig. Wat nu?

Algemeen

Als de monteur niet binnen de afgesproken tijd bij je is, kun je het best telefonisch contact opnemen met De Woningraat 085-210 1910.

Mijn reparatie is niet naar tevredenheid opgelost. Wat kan ik doen?

Algemeen

Ben je niet tevreden over een uitgevoerde reparatie? Je kunt de klacht direct hier melden.