Reparatieverzoek

Je kunt een reparatieverzoek doen bij een gebrek of een storing aan jouw woning of woongebouw. Een reparatieverzoek kun je hier direct indienen. Je kunt een reparatieverzoek ook telefonisch, 085-210 1910 melden. Ook als het een spoedreparatie betreft bel je dit telefoonnummer.

Welke reparaties zijn voor onze en welke zijn voor uw rekening?

Raadpleeg het Onderhouds ABC wanneer je precies wilt weten of de uitvoering en/of kosten van een bepaalde klus voor jouw rekening of van De Woningraat komen. Heb je problemen met de elektra in jouw woning? Doe dan voor melding altijd eerst de stekkertest. In dit informatieblad lees je hoe je een stekkertest kunt doen

Veel gevraagd over Reparatieverzoek

Er is iets stuk in mijn woning. Hoe meld ik een reparatie bij jullie?

Algemeen

Vervelend dat er iets kapot is in of aan je woning. Soms repareer je dit zelf, in andere gevallen kun je het door De Woningraat laten maken. In dit kun je vinden of een reparatieverzoek jouw verantwoordelijkheid is of van De Woningraat. Een reparatieverzoek kun je hier direct indienen. Je kunt een reparatieverzoek ook telefonisch, 085-210 1910 melden.

Hoe meld ik een reparatie die spoed heeft in de avond of in het weekend?

Algemeen

Voor spoedeisende reparaties zoals brandschade, waterschade, stormschade of inbraakstade, belt u naar De Woningraat 085-210 1910. Buiten kantooruren word je doorverbonden met onze Wachtdienst.

Ik heb een reparatie gemeld en een afspraak met de monteur gemaakt. Nu wil ik de afspraak verzetten. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Als je een afspraak wilt verzetten kun je het best telefonisch contact opnemen met De Woningraat, de medewerkers kunnen de afspraak dan voor je verzetten. Het telefoonnummer is 085-210 1910

Ik heb een reparatie gemeld en een afspraak met de monteur gemaakt. Nu wil ik de afspraak afzeggen. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Als je een afspraak met een monteur wilt afzeggen dan kun je het best telefonisch contact opnemen met De Woningraat 085-210 1910.

Ik heb een reparatie gemeld en een afspraak gemaakt met de monteur. De monteur is niet op de afgesproken tijd aanwezig. Wat nu?

Algemeen

Als de monteur niet binnen de afgesproken tijd bij je is, kun je het best telefonisch contact opnemen met De Woningraat 085-210 1910.

Mijn reparatie is niet naar tevredenheid opgelost. Wat kan ik doen?

Algemeen

Ben je niet tevreden over een uitgevoerde reparatie? Je kunt de klacht direct hier melden.

Hoe voorkom ik een rioolverstopping?

Algemeen

Klik hier voor het informatieblad met informatie over het voorkomen van een verstopping van het riool. 

Hoe los ik problemen met elektriciteit op?

Algemeen

De stroom is uitgevallen
Controleer de schakelaars in de meterkast. Bij kortsluiting wordt de stroom in de groep verbroken. Staat er een schakelaar naar beneden? Dan krijgt deze groep geen stroom. Het kan zijn dat ook de aardschakelaar en de hoofdschakelaar uitgeschakeld staan. Hier lees je wat je kunt doen om de oorzaak op te sporen en de stroomstoring op te lossen.

Groep is uitgevallen: Je weet welk apparaat kapot is

Schakel dit apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact.
je kunt daarna de groep weer inschakelen. Zet ook de aardlekschakelaar weer omhoog als deze naar beneden staat.

Groep is uitgevallen: Je weet niet welk apparaat kapot is
Doe dan de 'stekkertest' :

  • Schakel alle apparaten die zijn aangesloten op die groep uit en haal de stekker van de apparaten uit het stopcontact.
  • Zet de schakelaar van de groep in de meterkast weer omhoog.
  • Zet de apparaten 1 voor 1 weer aan, totdat opnieuw de stroom uitvalt. Zo merk je welk apparaat het probleem veroorzaakt.

Staan alle schakelaars in de groepenkast omhoog en heb je nog steeds nergens stroom, neem dan contact op met jouw energiebedrijf. Of kijk op de website van Stedin of van jouw energieleverancier of er storingen zijn. Is er geen storing buiten de woning, neem dan contact op met De Woningraat.

De aardlekschakelaar staat naar beneden en de stroom is uitgevallen

  • Schakel alle groepsschakelaars uit door de knoppen naar beneden te zetten.
  • Controleer of de hoofdschakelaar is ingeschakeld. Deze zit in de groepenkast.
  • Zet de hoofdschakelaar aan.
  • Schakel de aardlekschakelaar weer in door de knop omhoog te drukken.
  • Schakel de groepsschakelaars 1 voor 1 weer in, totdat de aardlekschakelaar weer uitvalt.
    Zo merk je welke groep de storing veroorzaakt. Door binnen deze groep de stekkers van alle apparaten en lampen uit het stopcontact te trekken, kun je nagaan of de storing in een van de apparaten zit of in de elektrische installatie zit.
  • Heb je het kapotte apparaat gevonden? Haal de stekker eruit en schakel de aardlekschakelaar en de groepsschakelaar weer in.

Heeft u nog steeds geen stroom, neem dan contact op met jouw energiebedrijf.  Is er geen storing buiten de woning, neem dan contact op met De Woningraat.

Tip: gebruik de meterkast niet als opbergruimte

Dit kan gevaarlijk zijn. De meterkast en instellingen kunnen beschadigen, er is dan onvoldoende ventilatie en het kan zelfs brand veroorzaken.

Ook is het belangrijk dat je in geval van brand snel stroom (en gas) kan afsluiten.