Welke verzekering heb ik nodig

Wij hebben een opstalverzekering en voor een groot aantal huurders ook een verzekering voor glasschade voor onze woningen. Alle andere verzekeringen, zoals een inboedel- of aansprakelijkheidsverzkering moet je zelf regelen.

Veel gevraagd over Welke verzekering heb ik nodig

Welke verzekering moet ik zelf afsluiten?

Algemeen

Wij adviseren je om een inboedel- en een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Let er op dat je een inboedelverzekering met huurdersbelang sluit. Het glas in de woning kun je collectief bij ons verzekeren. Het aanbod ontvang je bij het tekenen van het huurcontract.

Ik huur een woning van jullie. Moet ik een opstalverzekering afsluiten?

Algemeen

Nee, dat is niet nodig. Wij hebben de opstalverzekering afgesloten. Sluit wel huurdersbelang af bij je inboedelverzekering als je zelf verandering hebt aangebracht in de woning die je niet zomaar uit je woning kunt verwijderen, bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of keuken. Deze veranderingen aan je woning heb je zelf gefinancieerd en zijn jouw eigendom.

Ik heb per ongeluk schade aan mijn woning veroorzaakt. Wat nu?

Algemeen

Alle schade die is ontstaan, ook al is dit per ongeluk, zijn niet voor onze rekening. Je moet zelf zorgen voor herstel van de schade. Je kunt de kosten proberen terug te krijgen via je eigen aansprakelijkheidsverzekering.

Ik heb schade door werkzaamheden van jullie. Wat kan ik doen?

Algemeen

Ontdek je schade aan jouw inboedel na werkzaamheden van ons? Afspraak is dat de huurder schade aan inboedel bij zijn/haar verzekering verhaalt. Verzekeraars hebben onderling afspraken over dit soort schades. Wijst jouw verzekeraar de schade af? Laat het ons dan zo snel mogelijk schriftelijk weten. Stuur ons een info@dewoningraat.nl waarin je ons aansprakelijk stelt. Leg in de mail uit wat de schade is, hoe deze ontstond en wat de kosten zijn voor herstel. Voeg ook de schriftelijke afwijzing van jouw verzekeraar bij. Na ontvangst van de mail, nemen wij contact met je op. Als het nodig is, komen wij bij je langs om de schade te bekijken.

Ik heb brandschade aan mijn woning. Wat moet ik doen?

Algemeen

Je kunt dit bij ons melden. Wij regelen het herstellen van de schade aan de woning. Schade aan jouw inboedel regel je met je eigen inboedelverzekering.

Ben ik verplicht om een aansprakelijksheidsverzekering af te sluiten als ik een woning van jullie huur?

Algemeen

Nee, het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Het is wel aan te raden om deze verzekering af te sluiten.

Wat zijn de contactgegevens van de glasverzekening?

Algemeen

Heb je een glasverzekening via De Woningraat? Dan kan je bij schade contact opnemen met de Samenwerking glasverzekering 0800-0226100.