Huur opzeggen

Bij 'Direct regelen' kun je, wanneer het jou uitkomt, digitaal jouw huur opzeggen. Wil je de huur digitaal  opzeggen klik dan hier om het formulier huur opzeggen in te vullen. Wil je per post opzeggen stuur dan een opzeggingsbrief naar ons toe. 

De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is minimaal 1 maand. De opzegtermijn staat in jouw huurovereenkomst.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

Je hebt een opzegtermijn van minimaal 1 maand. De termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging ontvangen. Je mag de huur ook langer van te voren opzeggen.

Ik wil de huur van mijn bedrijfsruimte opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

De opzegtermijn voor bedrijfsruimte lees je in jouw huurovereenkomst.

Ik wil mijn huur opzeggen. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Wil je jouw huuropzegging direct zelf regelen, klik dan hier.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit nog terugdraaien?

Algemeen

Nee, een huuropzegging kun je niet meer zelf intrekken. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij dit voor je doen. Neemt u hiervoor telefonisch contact met ons op via 085-210 1910.

Ik heb mijn huur opgezegd, kan ik de einddatum nog aanpassen naar een later moment?

Algemeen

Een eenmaal aangegeven einddatum kun je niet meer zelf aanpassen. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij dit voor je doen. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 085-210 1910.

Ik heb mijn huur opgezegd, hoe moet ik de woning opleveren?

Algemeen

Tijdens de voorinspectie maakt de verhuurmakelaar afspraken met je over het opleveren van de woning. Op deze manier weetje precies waar je aan toe bent. In dit informatieblad huur opzeggen kun je alvast lezen wat wij verwachten bij de oplevering van de woning.

Ik heb de huur opgezegd, wanneer wordt mijn woning aangeboden aan een nieuwe huurder?

Algemeen

Zodra de voorinspectie is geweest, hebben wij een beeld van je woning en de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Hierna wordt de woning zo spoedig mogelijk online gezet. De verhuurmakelaar vertelt je hier meer over tijdens de voorinspectie.

Ik heb mijn huur opgezegd en wil graag spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

Het kan zijn dat je zaken in de woning ter overname wilt aanbieden aan de volgende huurder. Je moet dit samen met de volgende huurder overeenkomen. Bij de eerste inspectie wordt een 'overnameformulier' aan u afgegeven. Op dit formulier kun je samen met de volgende huurder aangeven welke zaken zijn overgenomen. De nieuwe huurder is niet verplicht zaken over te nemen. Het formulier kun je tijdens de eindinspectie aan de verhuurmakelaar overhandigen. Het kan voorkomen dat overnames niet mogelijk zijn, bijvoorbeeld als er technische aanpassingen in de woning moeten worden gedaan. De verhuurmakelaar bespreekt dit met je.

Klik hier voor het overname formulier Overnameverklaring roerende en onroerende goederen

Ik heb mijn huur opgezegd. Moet ik zelf de meterstanden doorgeven aan mijn energie- en water leverancier?

Algemeen

Ja, je moet zelf de meterstanden doorgeven aan je energie- en waterleverancier. Dit doe je op de dag waarop de huur van de woning eindigt. Je geeft de meterstanden van gas, elektra en water door.

Ik heb mijn huur opgezegd. Wanneer ontvang ik een eindafrekening?

Algemeen

Het kan dat jouw huurovereenkomst halverwege de maand afloopt. De teveel betaalde huur wordt binnen 10 werkdagen na het inleveren van de sleutels teruggestort op jouw rekening. Heeft de verhuurmakelaar tijdens de eindinspectie gebreken geconstateerd welke door ons verholpen worden, wordt dit verrekend met de eindafrekening.