Huur opzeggen bij overlijden

Is de hoofdhuurder overleden en ben je als nabestaande op zoek naar informatie over het opzeggen van de huur? Of ben je aangewezen om de huur van de woning op te zeggen? Wij kunnen ons voorstellen dat je door het overlijden veel aan je hoofd hebt. Hieronder leggen wij je uit hoe je het opzeggen van de huur het beste aan kunt pakken. Wil je hulp hierbij? Neem dan gerust contact met ons op en dan kijken we samen waar we je kunnen helpen en ontzorgen: 085 - 210 19 10.

Veel gevraagd over Huur opzeggen bij overlijden

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Klik hier om gelijk digitaal de huur op te zeggen. 

Welke gegevens moet ik aanleveren als ik de huur opzeg namens een overleden huurder?

Algemeen

Als je hier de huuropzegging invult, krijg je vanzelf de juiste vragen. Er wordt onder andere gevraagd naar de contactgegevens van de erfgenaam.

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

De huur eindigt van rechtswege de tweede kalendermaand na overlijden. Ben je erfgenaam, geldt een opzegtermijn van minimaal 1 maand. De termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging ontvangen. Je mag de huur ook langer van te voren opzeggen.

Mijn partner is overleden. We waren getrouwd of hadden een geregistreerd partnerschap. Ik blijf in de woning wonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van jouw partner. Je kunt het verzoek tot aanpassing van de tenaamstelling hier direct regelen.

Mijn partner is overleden. We waren niet getrouwd of hadden geen geregistreerd partnerschap. Ik wil in de woning blijven wonen. Mag dat?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van jouw partner. Je kunt in de woning blijven wonen als je op het huurcontract staat. Sta je niet op het huurcontract, dan bekijken wij samen je situatie. Neem hiervoor telefonische contact met ons op via 085-210 1910.